Brødrene Ødegård Maskindrift AS

erik-ødegård Erik Ødegård er daglig leder i Brødrene Ødegård Maskindrift AS

Brødrene Ødegård Maskindrift AS

De bygde 1,5 km vei på en helg! Og med overtagelse av 2 firmaer og et dyktig mannskap med evne og vilje til å dra i samme retning, er Erik Ødegård og Brødrene Ødegård Maskindrift nå rigget for å regne på de fleste prosjekter i regionen.

Navn/tittel: Erik Ødegård, daglig leder.

Firmanavn + antall ansatte: Brødrene Ødegård Maskindrift AS, 70 ansatte. Inkludert datterselskapene Viken Fjellsprengning og Borge Pukkverk 93 ansatte.

Etablert: 2002.

Bedriftens hovedoppgaver:

Alt innen graving, vann/avløp og massetransport.

Hva er det beste og det verste med å drive bedrift?

Det beste er å få være med på prosjekter fra start til slutt og at ingen dager er like. Det verste er logistikken med tanke på prosjekter og vår maskinpark. Vi sitter på en kostbar «verktøykasse» og vi må gjerne ha litt for mye å gjøre hele tiden for å få best mulig utnyttelse av utstyret vårt. Den balansegangen er veldig krevende, spesielt i høysesong.

Hva opptar dere mest akkurat nå?

I 2021 kjøpte vi opp Ole & Peder Ødegaard AS med tilhørende Borge Pukkverk. Det har sikret oss deponiområder og et pukkverk som passer vår entreprenørvirksomhet veldig bra. Lastebilene våre kan nå ha lass begge veier og vi har mulighet for gjenbruk av gravemasser. Våren 2022 overtok vi maskiner og mannskap fra Jørgen Karstensen AS, som også var et selskap vi kjente godt og har samarbeidet lenge med. Vi er nå på en størrelse som gjør at vi kan være med å regne på det meste som skjer i regionen.

Nå er vi akkurat i gang med en stor VA-saneringsjobb på Bratthammeren i Fredrikstad som skal gå over 2 år. Vi har grunnarbeider på Verket i Moss for Asker Entreprenør, samt at vi snart skal i gang med utbygging av infrastruktur for det neste store boligfeltet Brønnerødtoppen her i Fredrikstad. I tillegg har vi en del rammeavtaler og mange faste kunder på kundelista som stadig kommer med nye prosjekter.

Hvilken historie fra bedriften liker du best å fortelle?

Vi er spesielt stolte av det vi internt kaller «1. mai helgen». I 2020 på prosjekt Begby-Borge gravde vi bort gammel vei og bygde opp ny strekning på 1,5 km på en (!) helg. Da var alle i firmaet med, kjørte på skift døgnet rundt og alle bidro der de kunne. Med god planlegging satte vi virkelig fasiten for hva som er mulig å få ut av vårt mannskap og våre maskiner.

Hvem i næringslivet synes du gjør et godt stykke arbeid for tiden?

Synes alle bedriftsledere i byen fortjener et ekstra klapp på skuldra i dagens situasjon med et kostnadsbilde på varer, kraft og drivstoff som er svært utfordrende.

Hva er dere skikkelig gode på?

Selv med overtagelse av 2 firmaer (Ole & Peder Ødegaard og Jørgen Karstensen) har vi klart å beholde et meget godt arbeidsmiljø i bedriften! Med alle de dyktige medarbeiderne, som har en vilje og evne til å dra tauet i samme retning, blir vi gode på det meste av hva vi driver med.

Les mer om Brødrene Ødegård Maskindrift AS

Relatert innlegg

Lukk