Daglig leder Arne Kai Skauen og Sleipner har mottatt flere hedersbevisninger de siste årene.

Sleipner Motor AS

Båtsesongen står for tur, visste du at Sleipner har mottatt bransjens gjeveste «Oscar» for årets mest innovative produkt under verdens største båtutstyrsmesse? Sleipner fra Fredrikstad har bygget seg opp til å bli et verdenskjent merkenavn. Daglig leder Arne Kai Skauen framhever ny- og videreutvikling av produkter som deres viktigste konkurransefortrinn.

Navn/tittel: Arne Kai Skauen, daglig leder.

Firma: Sleipner Motor AS. Ca 100 ansatte ved fabrikken i Fredrikstad. Ca 130 totalt i konsernet.

Etablert: 1908.

Bedriftens hovedoppgaver:

Utvikling, produksjon og salg av teknisk båtutstyr for båter opp til ca. 150 fot.

Hva er det beste og det verste med å drive bedrift?

Det beste med å drive bedrift er utvilsomt suksess. Det være seg nyutvikling av produkter som markedet omfavner, eller medarbeideres engasjement, glede og stolthet over egen arbeidsplass. Hva som er verst vet jeg neimen ikke. Når du trives så godt i jobben som jeg har vært forunt med, så går det meste greit.

Hva opptar dere mest akkurat nå?

Sleipner er i ferd med å vokse ut av dagens lokaler, så vi er dermed i planleggingsstadiet av ny fabrikk, noe som er både svært spennende og tidkrevende. Ellers så er vi som vanlig svært fokusert på ny- og videreutvikling av våre produkter, som er vårt viktigste konkurransefortrinn.

Hvilken historie fra bedriften liker du best å fortelle?

Tja, vi har nok mange gode historier, men i dette forumet vil jeg fremheve Sleipners overordnede historie. At vi har lykkes å bli en verdensledende produsent innenfor vårt segment og bygget opp et verdenskjent merkenavn er nok historien jeg er mest stolt av. I tillegg vil jeg nevne at det ofte er morsomt når besøkende på fabrikken innser i hvor stod grad vi har egen produksjon her i Fredrikstad. Mange blir overrasket og vi hører ofte; «Jøss, jeg trodde ikke vi kunne produserer noe i Norge lenger jeg….» Men, det kan vi jo godt!

Hvem i næringslivet synes du gjør et godt stykke arbeid for tiden?

Jeg må si Bård Eker imponerer med hans enorme arbeidskapasitet, kreativitet og høye verdiskapning. I tillegg får han satt Østfold og Fredrikstad på kartet i positiv forstand.

Hva er dere skikkelig gode på?

Tja, med forsiktighet, så vil jeg vel si at vi er ganske så gode på produktutvikling og kvalitet i våre produkter. Vi leverer våre produkter til svært mange av de ledende verftene i verden i dag. Med flere av verftene har vi gode samarbeid som gir oss verdifulle innspill til produkter vi ønsker å utvikle eller allerede har under utvikling. Det er også spesielt gøy når et stort og anerkjent verft som Sunseeker velger å tildele oss sin Leverandørpris for teknisk utvikling og underbygger denne prisen med vårt nivå av service og support, i tillegg til selve innovasjonsarbeidet, som i dette tilfellet gjaldt vårt nye stabilisatorsystem. Et system vi for øvrig også mottok bransjens gjeveste «Oscar» for. Under verdens største båtutstyrsmesse som holdes årlig i Amsterdam, velger en fagjury ut et knippe prisvinnere innenfor forskjellige kategorier. Vårt nye stabilisatorsystem tok hjem innovasjonsprisen både i sin kategori, men også i kategorien «Overall winner», altså årets mest innovative produkt, uansett kategori, i konkurranse med 115 andre produkter. Det var et stort øyeblikk for oss. Men, vi forsøker å ikke la dagens suksess bli morgendagens hvilepute, så vi er kanskje også ganske gode på å krumme nakken og stå på videre, uansett hvor mye medvind eller motvind vi seiler i.

Les mer om Sleipner

 

Lukk