Visit Fredrikstad og Hvaler

Maya Nielsen Maya Nielsen i Visit Fredrikstad og Hvaler

Visit Fredrikstad og Hvaler

De har hatt ansvaret for å selge Fredrikstad og Hvaler og alt det har å by på i 16 år. Nå forbereder de seg på sommeren, med festivaler, arrangementer, severdigheter og ikke minst; The Tall Ships Races. Maya Nielsen håper mange av byens bedrifter bruker denne unike muligheten til å oppleve folkefesten fra et av skutedekkene.

Navn/tittel: Maya Nielsen

Firmanavn + antall ansatte: Visit Fredrikstad og Hvaler. 6 fast ansatte, 8 årsverk

Etablert: 2003

Bedriftens hovedoppgaver: Visit Fredrikstad og Hvaler er kommunenes offisielle destinasjonsselskap. Vi profilerer Fredrikstad og Hvaler som besøksmål, i mange kanaler og til mange markeder – med hjerte og stolthet for byen og skjærgården.

Hva er det beste og det verste med å drive bedrift?
Det aller beste med vår virksomhet er at det gir mulighet til å være med på å utvikle destinasjonen sammen med alle gode krefter i kommunen og i næringslivet. Fredrikstad er en by som vil mye, og vi er mange som vil den vel. Det er ikke mulig å finne noe som er verst med det.

Hva opptar dere mest akkurat nå?
Å forberede oss til sommeren, med alt som skjer av festivaler, cruiseanløp og arrangementer. The Tall Ships Races er et viktig og staselig fokus for tiden. Over 70 skuter fra hele verden skal snart fylle elva. Vi arbeider nå for å få bedrifter, foreninger og private til å benytte skutene til egne arrangementer. Skutene kommer i mange størrelser og prisklasser, og har mange typer fasiliteter. Vi håper at mange av byens bedrifter bruker denne unike muligheten til å oppleve folkefesten fra et av skutedekkene – og invitere kunder, venner og familie ombord.

Hvilken historie fra bedriften liker du best å fortelle?
Fredrikstad er jo mest kjent for Gamlebyen. Den er en av Norges største attraksjoner, med besøkende fra hele verden. Det er morsomt å oppleve de utenlandske gjestenes forventning til Gamlebyen. Noen tror at det koster penger å komme inn. Og lurer på når byen stenger. Men alle er fasinert at bydelen. Byfergene er et fantastisk tilbud til besøkende, som byen får mye ros for. Det er enkelt å bevege seg mellom bydelene. Det er ikke mange byer der man kan reise i historien, mellom fortid og nåtid, slik som i Fredrikstad.

Hvem i næringslivet synes du gjør et godt stykke arbeid for tiden?
Jeg vil gi en stor honnør til alle som arbeider i byens første linje; i butikkene, på spisestedene og hotellene. De er ofte de første folk møter når de kommer til byen, og de gjør en fantastisk jobb. Folk fra Fredrikstad er kjent for å være blide og åpne, og stolt av byen sin.

Hva er dere skikkelig gode på?
Vi kjenner byen og skjærgården svært godt. Vi er skikkelig gode på å fortelle om alt som skjer, og å «pakke» Fredrikstad og Hvalers attraksjoner og opplevelser i de riktige kanalene, med godt språk og gode bilder.

@VisitFredrikstadHvaler

www.visitfredrikstadhvaler.com

Relatert innlegg

Lukk